Pierpaolo Pecorari

Italiaanse wijn van wijnhuis Pierpaolo Pecorari

Lees meer over de regio Friuli

Het wijnhuis Pierpaolo Pecorari heeft een duidelijke visie en missie. Ze willen eerlijke en pure wijnen maken die het terroir van Fruili het beste weerspiegelen. De bodem in Noordoost Italië is relatief arm en levert weinig maar zeer smaakvolle druiven op. Het gebied rond de Isonzo rivier is erg rotsachtig en zanderig. Al vele eeuwen wordt hier wijn gemaakt maar dit was niet altijd de voornaamste activiteit. De wijnstokken stonden aan
de rand van de velden waar gerst en tarwe werd verbouwd. Wijn werd voornamelijk voor eigen gebruik gemaakt en het overschot verkocht. Vanaf de jaren ‘70 vindt er een verandering plaats en wordt er veel geïnvesteerd in wijngaarden. Wijn maken wordt weer een belangrijke inspiratie- en inkomstenbron.

De belangrijkste ingrediënten die Pierpaolo Pecorari inspireren zijn: frisheid, mineraliteit, complexiteit
Frisheid dankzij het goede klimaat
Mineraliteit dankzij de uniciteit van de grond
Complexiteit dankzij de kunst van wijn maken

Sinds 1997 zijn deze wijnen in Nederland exclusief verkrijgbaar via Solo Vino.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS Pierpaolo pecorari

→ Bekijk alle wijnen van wijnhuis Pierpaolo Pecorari