Val di Toro

Italiaanse wijn van wijnhuis Val di Toro

Lees meer over de regio Toscane

Val di Toro werd geboren uit de passie van Anna Maria Cruciata en haar echtgenoot Hugh Constable Maxwell. Een passie die hen naar Maremma in Toscane bracht waar zij in 2003 een landgoed kochten. Er staan hier veel eiken die schaduw geven aan het vee in weilanden, vandaar de naam “Vallei van de Stier”. Op 10 hectare grond wordt volledig biologisch gewerkt met veel passie voor het land en met hulp, ervaring en deskundigheid van de Val di Toro kistraadplegende oenologen Maurizio Castelli en Gabriele Gadenz.”

De belangrijkste druif van de wijngaard, zoals de meeste in Toscane, is de Sangiovese, die wordt gebruikt voor de zuiverheid in de Reviresco. Als witte druiven verbouwt men vooral Vermentino en een kleine hoeveelheid Grechetto, een traditionele druif uit Midden-Italië met een grote persoonlijkheid. Val di Toro maakt heerlijke, biologische wijnen in een zeer kleine oplage.

ENKELE SMAAKVOLLE WIJNEN VAN WIJNHUIS Val di Toro

→ Bekijk alle wijnen van wijnhuis Val di Toro